prve skusenosti a postrehy (a samozrejme prislusne screenshoty k tomu):
prvou dobrou spravou je pritomnost cestiny a slovenciny (ale aj dalsich, pre nas vsak nepodstatnych jazykov) v menu. aj ked vo velmi surovom stave a vela veci je este neprelozenych, vyzera to ze uz CZSK FW nebudem musiet vyrabat

predpokladam, ze apple este viacero veci dopreklada a zmeni, pretoze v sucasnosti niektore preklady zneju skutocne komicky, napr. povolenie Cookies prelozene ako "Prijimat kolaciky"

ale pozrime postupne na jednotlive aplikacie:
v nastaveniach doslo len k miernym zmenam,
v nastaveniach Rodicovskeho zamku pribudlo viac moznosti pre blokovanie pristupu k nevhodnemu obsahu, co ale zaujme urcite viac je pri vytvarani synchronizacie s uctom na MobileMe volba Find My iPhone. samozrejme, ze som hned prehladal vsetky nastavenie sluzby MobileMe na internetovom rozhrani, ale o nicom takom tam este nie je ani zmienky. No a nakoniec v nastaveniach SMS su dalsie moznosti a pribudla aj moznost povolit MMS (prekvapujuce, na tlacovke Apple tvrdil ze bude iba pre 3G - nakoniec tu je, hoci predpokladam ze iba prijimanie, nakolko ako MMS poslat som nikde v telefone nenasiel).

SMS
asi najviac zmien doslo v aplikacii SMS, ktora zrazu umoznuje veci, po ktorych sme uz davnejsie tuzili:
forwardovanie SMS, jednotlive zmazavanie sprav (nie iba celej konverzacie), ulozenie cisla zo spravy ako kontakt ...

no a samozrejme je tu Landscape mod (okrem SMS aj v E-maily a Poznamkach)

dalsie nove veci: nalavo od HomeScreenu sidli dalsi screen, na ktorom je Spotlight. funguje zatial na moje prekvapenie dost obmedzene, napr. slovo Apple mi spolahlivo vyhladal vo vsetkych mailoch, ale v kontaktoch nie (mozno este potrebuje nejaky cas na poriadnu indexaciu). moznost vyhladavania sa ale objavila aj priamo v mailovej aplikacii.

uplnou novinkou je Diktafon. Robi presne to, co by som od neho cakal, umozni nahrat, prehrat ale aj poslat nahravku mailom. format je .m4a, takze po prijati do mailu na iphone je v pohode prehratelny.

velmi malu zmenu som zachytil aj v aplikacii pre fotografovanie: vlavo dole sa miesto ikonky pre vstup do fotogalerie teraz zobrazuje thumbnail poslednej urobenej fotky, kliknutim na nu sa dostanem priamo na nu a mozem ju pohodlne zmazat (ak sa nepodarila), teda podobne ako na vacsine fotoaparatov

a nakoniec to co ma prekvapilo najviac, instaloval som si aplikacia z AppStore a zatial mi funguju vsetky ...