Mac vs PC

vše co vás napadne
Odpovědět
JackieTran
Starý pes fóra :)

Mac vs PC

Příspěvek od JackieTran »

no tak tomuhle rikam LOL
:D...Apple si dela srandu s MIcrosoftem

Zobrazit video na http://youtu.be/COlJqvM_MVo
Kód do fóra: [youtube]COlJqvM_MVo[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov

Zobrazit video na http://youtu.be/N9BiwU3IodQ
Kód do fóra: [youtube]N9BiwU3IodQ[/youtube]

Zobrazit video na http://youtu.be/HZ9Qp46H11M
Kód do fóra: [youtube]HZ9Qp46H11M[/youtube]

win 7 slibuje...

Zobrazit video na http://youtu.be/ZtyYdjfgaYE
Kód do fóra: [youtube]ZtyYdjfgaYE[/youtube]

Prox

Re: Mac vs PC

Příspěvek od Prox »

musim rict ze ty posledni reklamy reagujici na Win7 mi prijdou dost trapny a ubohy :roll:

pharlap

Příspěvek od pharlap »

ja nevim.. do maca bych sel.. ale ty lowe.. ty chybej.. :-(

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

první a poslední reklama byla super :lol:

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od mike0007CZ »

Jo, i ta poslední reklama je dobrá a hlavně pravdivá. Kdo občas čte stránky jehoego od RH, tak mi musí dát zapravdu.
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9

ls8

Příspěvek od ls8 »

Tyhle reklamy dela Apple uz nekolik let, vsechny jsou k videni na http://www.apple.com/getamac/ads/
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

JackieTran

libi se to "I promise" slibuju XD

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Ked si ludia uvedomia, ze na cene vobec nezalezi :-)

PC je pre tych, co si kupia 1,8 procesor a dva mesiace su v extaze, pretoze ho pretaktovali na 2.3 :)

Potom si kupia 2,6 procesor...

Ja som posledne roky s PC zistil, ze ma parametre vobec nezaujimaju :-) a v momente ako som chcel v duchu vymenitelnosti kupit novy procesor, zistil som, ze uz su ine patice, a novy procesor znamena nova doska, nova doska znamena nove pamate, nova grafika a novy disk a samozrejme nova skrinka so zdrojom... Tak som to vzdal a kupil PC, kam som iba strcil procesor, pamat a disk :-)

Cakal som, ze to PC umrie samo :-) ale nakoniec som proste k rozkom do igelitky pribalil Mac mini :-)

Dodnes nechapem preco su laptopy drahsie ako desktopy :) (mini nie je ten spravny priklad)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

ygy

Příspěvek od ygy »

no ja som mal s win stale nejaky problem .. stale to mrzlo kadejake erory to hadzalo vkuse zavirene a tak som si jedneho dna povedal ze dost ! kupil som macbook a nelutujem ... absolutne neseka ziadne erory a hned po rozbaleni som nemusel nic doinstalovat pretoze to malo od zakladu ... mac mi poskytuje perfektne a prijemne uzivatelske prostredie a uz by som ho nevimenil za pc aj keby mi chceli zaplatit :P Poznam vela ludi co na mac nadavali ked ho este vzivote nevideli ale asi po meciaci co om im ukazal moj tak nasledne som ich s cim videl v rukach ? :D mac je nieco co si clovek proste zamiluje je taky moj domaci mazel :lol: a k teme : myslim si ze tie reklamy su perfektne vystizne a pravdivo hovoria o oboch systemoch :lol:

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

vsak teraz vychvaluju w7 presne ako vistu a vieme ako dopadla, nikto ju nakoniec ani moc nechcel.
Revolucnejsie boli snad winxp a win95.
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

phaeton_esc
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od phaeton_esc »

reklamy jsou povedené, jako vždycky..

ad hardware otázka PC/Mac .... od té doby co mám Mac tak neřeším že je nové tohle a onohle, že tenhle procesor nejde do týhle patice a která grafická karta je lepší...až Macbook umře, respektive nebude stačit tak si koupím novej..což si nemyslím že bude dřív jak za 3 roky...
Hack Pro, 10.9.x
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)

na PM odpovídám podle nálady

pe.kova

Příspěvek od pe.kova »

no myslím že mezi nejlepší srovnávací video patří

Zobrazit video na http://youtu.be/-Zl3Zm94_e8
Kód do fóra: [youtube]-Zl3Zm94_e8[/youtube]

Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

JackieTran

:shock: tak to je suprovy video tohle :lol: :mrgreen: :mrgreen:

susty

Příspěvek od susty »

Popíšem vám tak trocha svoj problém. Moje PC vyzerá asi nasledovne: Procesor 4Jadrovy Q9550 @4Ghz, 8GB RAM Mushkin Extreme Performance, 1TB Disk, Asus Commando proGaming series Mainboard, Zvukovka Xonar D2, HD 4870, 26" HD LCD monitor samsung syncmaster...Môj problém vyzerá asi takto: Veľmi rád pozerám HD filmy, no tu nastáva menší problém, na sledovanie HD filmov používam KMPlayer. No filmy mi čas od čašu mierne potrhávajú ba sa aj zaseknú počas prehrávania. Možno sú zlé kodeky, ktoré používam, ine prehrávače mi nevyhovovali a WMP sám o sebe NEDOKAZE prehrať DTS zvuk. Ani nedokáže prepínať medzi jednotlivými zvukovými stopami pokiaľ nejde o DVD formát. Ďalší môj problém spočíva so zvukovou kartou. Kúpil som si ju cca pre 2mi rokmi a za ten čas mi fungovala korektne asi cca 1/3. Momentálne mam win7 a zvukovú kartu mam of. Pretože zvukovka po chvíle používania začne mutovať akýkoľvek zvuk ktorý má prehrať. Tento neduh sa dá odstrániť reinštaláciou ovládačov, no do dňa sa objaví späť. Ďalej mi vadí každý rok platiť dákym vydriduchom za antivírový program, ktorý v podstate zásadne spomaľuje chod PC. Dosť často sa mi stáva keď konvertujem dáke video cez avidemux do iPhone, že mi zamrzne cele PC a musím ho reštartovať. Plus stále riešiť prečo mi nefunguje to, alebo ono a neustále sledovať aktualizácie kvôli kampatibilnosti.

V poslednej dobe som začal hľadať spôsob či by to nešlo inak. Prezrel som haldu videí, prečítal dáke fóra a čím ďalej sa viac a viac sa prikláňam k tomu že si kúpim iMac. Bol som sa naňho pozrieť aj u nás v Appli a láska na prvý pohľad. Krásne jednoduché, zaberá málo miesta. Zaujal ma predovšetkým nový 27" model.

Načo by som ho využíval?
Prezeranie internetu,
Photoshop (neviem či existuje aj na Mac)
Konvertovanie veci do iPhonu
HD filmy (tu spočíva moja otázka, nenašiel som na jeho zadnej strane možnosť pripojenia optického kábla,zadalsie ake mate skusenosti s pozeranim HD fimov na macu)?
Hudba
A príležitostné hranie hier. Väčšinu hier mam zakúpenú cez službu steam, Hl 2, Cs source, Team fortres 2, Left 4 Dead...viem že existuje dáky spôsob, ako rozbehať hry na macu 1va možnosť je dákym softwarom priamo v prostredí macu a druhý je nabootovanim windovsu cez mac, no neviem či je tato možnosť dobrá, teda keď windovsi sú sami pre seba nestabilné, nerozladia i mac, keď sa naň nainštalujú?

Obrázek
Naposledy upravil(a) susty dne úte říj 27, 2009 8:39 pm, celkem upraveno 1 x.

ygy

Příspěvek od ygy »

susty prosim ta mohol by si mi povedat cim sa zivis alebo cim sa zivia tvoji rodicia?
takyto konfigurovany komp som v zivote nevidel. chces 27" imac ako vidim dost casto striedea telefony :shock: J
a nemam nic proti ale dost ma to zaujima :lol:
a k veci na hranie hier mas najlepsie ak si kupis xbox. na nom zahras uplne vsetky najlepsie hry na trhu a flashnuty sa da kupit za 200 E .. tento imac je naozaj skvela volba . ubezpecujem ta ze taketo problemy v zivote mat nebudes :wink: samozrejme sa da nabootovat aj imac a normalne spustis aj win 7 :wink: a ked ide o countra tak ten by mal ist aj cez os x ...ja som si kupoval mac predovsetkym na hudbu net a filmy (mam externy 26" monitor ) naozaj neolutujes :!: a co sa tyka toho photoshopu .. neviem ci vies ale os x pouzivaju profesionalni designeri a filmari :wink: ...najlepsie urobis ak zajdes do istylu a pozicias si ho na par dni domov ... moj mac je neoddelitelna sucast mna a uz si ani neviem dobre predstavit ze by som sa ho dobrovolne vzdal a presiel na win ...
Naposledy upravil(a) ygy dne úte říj 27, 2009 9:03 pm, celkem upraveno 1 x.

susty

Příspěvek od susty »

Tú možnosť separátne s iMacom si zakúpiť Xbox som samozrejme zvažoval. Xbox je tu snami mnoho rokov. Kamaráti čo ho majú neriešia žiadne upgrady, ja za tie roky som doňho navrážal nespočet peňazí!!! A výsledok? Ak porovnávam dáku hru, ktorá vyšla v blízkej dobe? Rovnaké! (žiadne očividné ani horibilné rozdiely sa nekonajú) Nie som puntičkár, číže cápať sa po displeji a hľadať krajší odtieň tieňu, alebo ostrejší antialiasing len preto aby som povedal že PC verzia je lepšia mi pripadá k smiechu. Dokonca nedávno vyšiel nový titul série NFS a mne pri maximálnych detailoch dával najavo že moja grafická karta už nie je čo bola. Ďalší upgrade grafickej karty by vyšiel ďalších cca 400 euro! Čo je smiešne. Toto je vec kvôli ktorej sa môžu majitelia konzol PCckarom ťažko smiať. Takže v poslednej dobe mi pripadá riešenie Mac + Hracia konzola (v mojom prípade by to bol Xbox, je mi proste sympatickejší) ako najrozumnejšia voľba.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Ja som uz hry uplne vylucil z pocitaca davno. Bol som prilis zaujaty voci hernym konzolam ale nakoniec som to vzdal :-)

Ked popisujes tie parametre toho PC, tak evidentne si davas zalezat na tej skladacke. Co uz mozem ja povedat. Mam mac mini. HD video hra bez trhania :-) parametre neovladam :))) Asi mas pravdu, opticky vystup na zvuk to nema. Kupil som totiz za par korun multimedialny box (Popcorn Hour) a uz neriesim v pocitaci ani filmy :)

susty

Příspěvek od susty »

Máš pravdu na počítači som si vždy dával záležať, Tuningova bedňa, Tuningove ventilátory, posvietenie...počítač zameraný na hry. O existencii Macu som vedel už dávno, vedel som že je lepší, stabilnejší, rýchlejší...no chýbala mu 1 zásadná vec a to hry. No už mám 22 rokov a hry sa z môjho života pomaly ale iste vytrácajú. Mám na ne čoraz menej času a predovšetkým ma už tak nebavia. A dokážem si predstaviť oveľa lepšie popoludnia, alebo večery než ich stráviť s počítačom. A už aj keď ho sním trávim, nechcem už riešiť otázky jeho funkčnosti a hľadať stále riešenia aby šiel ako má, ale chcem si ten čas užívať.
Nedávno som padol na hubu. Vymenil som iPhone za N97, pretože hardwarom bola výkonnejšia práve Nokia, no používala sa horšie .Jej používanie ma nerobilo šťastným a pochopil som svoju chybu. Rovnako mi to aj začína pripadať so stolnými počítačmi. Dajú sa na ne kúpiť kvalitnejšie komponenty, no nefungujú jak majú...v jednoduchosti je krása a spríjemňuje nám život.

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

susty:

Ano řešením pro tebe je přejít na mac :) Opravdu už potom nebudeš řešit nějaký výkon, že opět vyšel nový procesor, nová grafická karta a já nevím co ještě :) Nebude pro to důvod. Vidím to na sobě, kdysi jsem se taky honil za výkonem, bylo potřeba stále výkonějších komponent, stále jsem sledoval novinky, abych byl vůbec v obraze..Dnes mě to prakticky nezajímá..Mám maca od ledna, jsem naprosto spokojen, už bych ho nevyměnil. Vše šlape jak má, je to rychlé, jednoduché, intuitivní no prostě paráda. Komunita, která je kolem maců a applu obecně mi je taky velice sympatická :-) Celkem mě to vše kolem, ten "mac world" chytil a zase se bavím práci na počítači. Hraju si s OS, stále objevuju nové věci a jsem mile překvapen, že to funguje..Tohle mi na PC poslední dobou chybělo..

Nemusím řešit, to že můj hardware už zase nestíhá, že operační systém je po půl roce "zasekaný" tak, že nejlepší řešení je formát disku a další podobné problémy, které určitě všichni známe. Prakticky sdílím juramacův názor. Myslím, že můj macbook pro mi bude pár let sloužit bez toho, abych se cítil nějak omezen.

Využití, které od počítače vyžaduješ v pohodě splňuje mac. Photoshop je samozřejmě i ve verzi pro mac. V poslední době vycházejí i hry pro mac, lepší řešení je však nainstalovat windows a hry hrát tam. Úplně nejlepší řešení je ovšem zmiňovaná konzole. V mém případě by to ovšem byla PS3 :-)

Ad HD video: Samozřejmě, že ho mac zvládá bez nějakého sekání. Co se týče optického výstupu, tak i tím macy disponují :!: Rony i tvůj mini :wink: Jde o jeho "mini" verzi. Řešením je tzv. toslink redukce - třeba něco takového. Osobně to vyzkoušeno nemám, ale fungovat by to mělo..
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

jako myslím že pro ty, kteří hrají hry jsou upgrady PC nutností .. pokud chceš na PC pracovat .. kup MAC :)

Obrázek

ygy

Příspěvek od ygy »

no ja mac na pracu moc nepouzivam (ked tak tak jedine word a email ) ja ho pouzivam ako multimedialne centrum takze kopec filmov hudbu chat fotky sem tam zostriham filmy z dovoleky a tak a mac mam nato aby mi komp nesekal paracoval plynule ziadne erory a krasne jednoduchy os :twisted:

JackieTran

ano jak rikal JULEK,podle me je to tak ze pro praci,do skloly je ten MAC,ale jinak pokud chcete si zaparit nejakou parbu(PES 10,CSS,CRYSIS..) tak je to PC-Win 7

susty

Příspěvek od susty »

Ozaj pekne spracované video, síce trocha staršie, ale zato dobre spracované:
http://www.youtube.com/watch?v=uLbJ8YPHwXM

Prikladám ešte link na trailer k pripravovanému druhému dielu:
http://www.youtube.com/watch?v=UCV3VlZA06I&feature=fvst

Vtipná repová pesnička Mac or PC. Určíte ju už väčšina poznáte, no tý čo nie, rozhodne by ste si ju nemali nechať ujsť:
http://www.youtube.com/watch?v=Jkrn6ecxthM

A na záver ešte jedna perlička :D
http://www.youtube.com/watch?v=qHO8l-Bd1O4

JackieTran

ono se da nejak nabootovat MAC aby se dalo hrat hry pro PC?Jako sp nainstalovat Win virtualne do MACu a pak se nainstaluje ta hra? :shock:

susty

Příspěvek od susty »

Podľa toho čo som si zistil tak na Mac sa dá nainštalovať win bezproblémovo a to dvoma spôsobmi. Prvý je taký, že pri štarte sa ta Mac spíta že ktorý op. systém chceš naštartovať. Či Win alebo OSX. a druhý spôsob je, že zapneš Windows priamo v prostredí Macu. Takže môžeš využívať aplikácie ktoré by ti mohli na Macu chýbať, ako sú napríklad hry. Mnoho ľudí však využíva práve prvú možnosť a win zapínajú len keď majú potrebu si zahrať dáku hru.

bohem
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bohem »

Na mac muzes jednoduse naistalovat windows, takze muzes mit na macku oba systemy. Win muzes nainstalovat nativne nebo do virtualu. Ve virtualu spustis win jako program. Nativne spustis win kdyz po startu podrzis tl. alt - nabehne ti moznost, ktery system chces nativne spustit.

Kdyz si nainstalujes mac na externi disk, tak potom stejnym zp. (tl. alt po startu) mas moznost na jakemkoliv macku spustit svuj system z externiho disku. np

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

lidi technická řešení ohledně MACu řešte v příslusné sekci, tohle skončí za pár dní v archivu a bude škoda pokud to bude obsahovat nějakou zajímavou informaci . díky

Obrázek

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Julku, zatial sa vyskyt tej informacie nepotvrdil :)

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

já vím, to jen pro jistotu :)

Obrázek

shauriq
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shauriq »

vyzeras byt celkom inteligentny... vybodni sa vo svojich 22 rokoch na hry a najdi si holku.. .. zasad strom.. postav dom.. .

apple47
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od apple47 »

Get a mac reklamy jsou originální ale také je to furt to samé sice každý díl je jiný ale furt de o to stejné jak mac je lepší a apple využívá každých chyb PC chtělo by to něco nového

Odpovědět