mne sa paci to "hladina oceanov stupa". Prve co ich napadne su ladovce. Nebudem sa hadat o tom ci su alebo nie su alebo to tvrdo vyvracat. To nie. Lenze oni to beru ako jediny dovody, ktory by to mohlo mat. LENZE... mna napadaju aj rozne DALSIE dovody.
1. nalejte si vodu do plastovej flase z mineralky, drzte ju v ruke a stlacajte - pohybuje sa hladina? Tymto sme simulovali vsetky mozne vplyvy zemskej kôry. Nemam na to ziadne dokazy ani neuvadzam ziadne fakty. Proste takto funguje pohyb hladiny pri danom pokuse. Je to fyzika. Keby ste sa pokusali dokazat podla tohto pokusu, tak budete postupovat presne ako ludia, ktori si stupanie hladiny vysvetlili ladovcami a zacali hladat fakty, ktore toto podporuju. Verim, ze by ste nasli desiatky faktov, ktore podporia zvysovanie hladiny tym, ze sa hybe dno
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
2. zoberte si taku istu flasku, odrezte dno. Spravte z nej lievik. Otocte hrdlom dole a hrdlo nasmerujte do hrnca. Napchajte do flasky maly uterak, utierku alebo papier. Nalejte do flase vodu a pozorujte ako rychlo pribuda voda v hrnci. Teraz VYBERTE ten filter z flasky a nalejte to iste mnozstvo vody a sledujte pribudanie vody v hrnci. V druhom pripade hladina stupa rychlejsie. Tymto pokusom sme si nasimulovali zrychlenie kolobehu vody (latka zakladnej skoly), ktora vznikla aj posobenim cloveka (je to naozaj agenda ochrancov prirody ale aj roznych ekoteroristov). Ako vidite, dovod stupania hladiny oceanov nemusi byt "len" ladovcovy.
Ked to zhrniem, tak topenie ladovcov je taka pekna tema, ktorou sa da lahko povedat "to niekto robi, ze sa topia". Kurna ale JA TO NEMOZEM BYT, lebo som v strede Europy ale VY VY VY s tym nieco robte. Vy ste ti zli.
Bohuzial vsak sme vsetci v znalosti buducnosti vesmiru a tejto zeme uplne mimo. Nerozumieme, nevieme a nechapeme, nikdy ani nebudeme. Ja osobne som skor nachylny verit teoriam o tom, ze ide o cykly obdobi chladnejsich a teplejsich pricom miera vplyvu ludi na ne je mensia ako si sami pripisujeme (verime, ze sme hlavna sila vesmiru - komplex mesiastva je v nas zakoreneny). Preco si myslim, ze su to cykly, ktore sa striedaju? Pretoze na cykloch (spiralach) opakovani sa javov je zalozena cela funkcia vesmiru. Nic nie je v klude, nic nejde jednym smerom, co sa rozpina, to sa nakoniec aj stlaca. Vela fyzikalnych, mechanickych javov prebieha po krivkach - sinusoidy. Kto studoval (ako ja) teoriu automatizovaneho riadenia, tak zrejme vie. Ked chces nieco uriadit a dostat do nejakeho stavu, tak musis "bojovat" protichodnym posobenim - predstav si stupajucu teplotu v kotli. Aby si ju dostal na nejaku uroven, tak musis nielen do nej teplo privadzat ale ho aj odoberat a to vo vypocitanych davkach.
Preto vsetko si myslim, ze sa v historii Zeme proste strieda vplyv Slnka na celkovu klimu. A ja ako jediny zdroj, ktory to skutocne moze radikalne ovplyvnit vidim SLNKO.
Tym nechcem popierat vsetky mozne veci, ktore zhorsuju zivot na Zemi LUDOM. Vsimnite si, ze aj u tychto vplyvov si aj ti najfanatickejsi ekoteroristi nemozu odpustit to, ze ich ustrednym prvkom pozornosti je ICH zivot na Zemi. Akoby Zemi nebolo uplne jedno ci ma priemerne 10 stupnov alebo 80. Ta to prezije ci bude globalne oteplovanie alebo nebude. Nepopieram, ze je idealne, ak sa kazdy jeden clovek sprava sedliacky rozumne. A to zacina aj tym, ze nerobis bordel okolo seba.