Samsung Galaxy - skusenosti
- rony
- Klub čistého iOS
Samsung Galaxy - skusenosti
Znamy si kupil toho galaxyho a nema dobreho slova, doslova vravi, ze z okna ven.
http://twitter.com/adent/status/24217752771
http://twitter.com/adent/status/24219565195
http://twitter.com/adent/status/24219784616
http://twitter.com/adent/status/24219832809
http://twitter.com/adent/status/24286490937
http://twitter.com/adent/status/24289216489
http://twitter.com/adent/status/24185114203
http://twitter.com/adent/status/24178101078
http://twitter.com/adent/status/23991473856
http://twitter.com/adent/status/23984551235
Mne taketo veci stacia
http://twitter.com/adent/status/24217752771
http://twitter.com/adent/status/24219565195
http://twitter.com/adent/status/24219784616
http://twitter.com/adent/status/24219832809
http://twitter.com/adent/status/24286490937
http://twitter.com/adent/status/24289216489
http://twitter.com/adent/status/24185114203
http://twitter.com/adent/status/24178101078
http://twitter.com/adent/status/23991473856
http://twitter.com/adent/status/23984551235
Mne taketo veci stacia
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Starý pes fóra :)
Re: Samsung Galaxy - skusenosti
rony ty zlí zlí zlí
ja sa smejem ako komentuju Andoidaci iPhone a ako majú hardwarovo 100x lepšie zariadenie
ale ked som sa ich spýtal kde nakupuju a ako nahravaju apps alebo ako robia update ,napr.teraz na to Froyo 2.2 , tak to sú mi už len srandy
ked im poviem,že par krat kliknem na PC-MAC a mám, či už nový FW alebo Applikaciu či hru,tak začnu zo starými známymi,nejdu ti MMS nejde ti toto,pada signal,atd.
ja sa smejem ako komentuju Andoidaci iPhone a ako majú hardwarovo 100x lepšie zariadenie
ale ked som sa ich spýtal kde nakupuju a ako nahravaju apps alebo ako robia update ,napr.teraz na to Froyo 2.2 , tak to sú mi už len srandy
ked im poviem,že par krat kliknem na PC-MAC a mám, či už nový FW alebo Applikaciu či hru,tak začnu zo starými známymi,nejdu ti MMS nejde ti toto,pada signal,atd.
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
- Mírně pokročilý
S Galaxy S jsem neměl problém...byl rychlý, problém nebyl.
iPhone 6 16GB Space Grey
Sef z vedlejsi firmy nedavno Galaxy S doslova a do pismene prohodil oknem a ani si na ulici pro nej nesel, jen zavolal sklenarovi, ze mu praskla tabulka skla... A to jako neni for, ale nedavna realita. Co si ale koupil jineho, to nevim, je nekde porad na cestach. Ale jeho bracha pouziva iPhone....
Tak to je megakrutohustý. Metalgirl
Tak to je megakrutohustý. Metalgirl
-
- Mírně pokročilý
kebyze kupujem Android, tak jedine HTC (Desire, Evo 4g), myslim si, ze lepsia volba nie je.
iPhone 4, FW 7.0.4, O2 SK; no JB
Macbook pro 2011
Macbook pro 2011
-
- Klub čistého iOS
a dôvod prečo tak spravil?Juramac píše:Sef z vedlejsi firmy nedavno Galaxy S doslova a do pismene prohodil oknem...
Netusim...... ale co vim, tak pritom rval na celou chodbu "Kram jeden zas....ej ".... Pro nej to nejsou zadne penize, dela stavebnictvi a stavebni stroje...... Proste ho asi nejak nazlobil..... nedivim se......
- rony
- Klub čistého iOS
Ako pise Adent na twitri: ak telefon papierovo ma USB storage ale ABY som ho pouzil, musim NEPOCHOPITELNE do menu cez "O telefonu" a tam este kdesi cosi, tak PREPACTE, takuto funkciu nech si prepchaju jednym otvorom
Presne toto som zazil na jednom telefone LG a aj na jednej Nokii. Sorry, ak USB Storage, tak fakt jedine tak, ze telefon bude mat USB konektor, ktorym ho zastrcim do pocitaca Ale na internete taketo drobnosti nikto nevidi.
Podotykam ze adent nijako neholduje iPhonu. Takze podozrievat ho z nadrzania je samozrejme hlupost.
Proste sa treba naucit, ze NIC sa neda vychvalovat len tak z papiera alebo monitora aby ste potom zistili, ze cele to kazia drobne detaily. Nikdy neexistuje aby bola koncepia cela ZLE. Len detaily to nicia. Teda okrem MS KIN, tam suhlasim, to bol FAIL
o Desire som tiez cosi pocul )))) od majitelov.
Presne toto som zazil na jednom telefone LG a aj na jednej Nokii. Sorry, ak USB Storage, tak fakt jedine tak, ze telefon bude mat USB konektor, ktorym ho zastrcim do pocitaca Ale na internete taketo drobnosti nikto nevidi.
Podotykam ze adent nijako neholduje iPhonu. Takze podozrievat ho z nadrzania je samozrejme hlupost.
Proste sa treba naucit, ze NIC sa neda vychvalovat len tak z papiera alebo monitora aby ste potom zistili, ze cele to kazia drobne detaily. Nikdy neexistuje aby bola koncepia cela ZLE. Len detaily to nicia. Teda okrem MS KIN, tam suhlasim, to bol FAIL
o Desire som tiez cosi pocul )))) od majitelov.
-
- Mírně pokročilý
gbr8 píše:kebyze kupujem Android, tak jedine HTC (Desire, Evo 4g), myslim si, ze lepsia volba nie je.
Asi hej... Ja som sa rozhodol tiez pre desire ale evo na ceske volania nieje...
iPad Air 32GB WiFi | iPhone 5S 16GB White
MacBook Pro 13" Retina
MacBook Pro 13" Retina
-
ale či EVO či DESIRE všetko je to na jedno kopyto,to iste len ine umele hmoty
dnes mali v Londone velke HTC "mecheche" a ukazali 2 kusy,DESIRE HD a DESIRE Z.
prvý je len kovový a zbytok to iste a druhy ma aj QWERTY ale zas to isté len inač pomenované
apropo
smasung galaxy tab - googlaci povedali,že android 2.2 nebude pre tablety,davaju od toho ruky preč,možno na buduce,A 3 ? 4 ?
to tu bude iPad 2 možno aj 3
dnes mali v Londone velke HTC "mecheche" a ukazali 2 kusy,DESIRE HD a DESIRE Z.
prvý je len kovový a zbytok to iste a druhy ma aj QWERTY ale zas to isté len inač pomenované
apropo
smasung galaxy tab - googlaci povedali,že android 2.2 nebude pre tablety,davaju od toho ruky preč,možno na buduce,A 3 ? 4 ?
to tu bude iPad 2 možno aj 3
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
- rony
- Klub čistého iOS
bacha Galaxy je mobil a Galaxy Tab je tablet
-
- Mírně pokročilý
desire HD nieje velka novinka oproti Desire. Akurat vacsi displej...
Ale ku Galaxy S: Je to fakt cudny mobil, nema ani blesk. A z alzi mi prislo, ze najlepsi mobil s Androidom. Ved ani nema 2.2 !
Ale ku Galaxy S: Je to fakt cudny mobil, nema ani blesk. A z alzi mi prislo, ze najlepsi mobil s Androidom. Ved ani nema 2.2 !
MacBook Pro 13" Retina
MacBook Pro 13" Retina
-
- Mírně pokročilý
Ale HW ma vykonnejsi ako Desire, celkom o dost .. tak ci tak ja by som bral iba iP4 : )
iPhone 6 64GB Space Gray
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black
iPhone 5 16GB Black (2013-2015)
iPhone 3G 8GB Black iOS 3.1.3 (2008-2013)
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black
-
- Mírně pokročilý
Nevsimol som si nikde ze je vykonnejsi.(1GHz)
MacBook Pro 13" Retina
MacBook Pro 13" Retina
-
- Moderator fóra
ja myslim ze stale je nejlepsim android zarizenim nexus one
iPhone 2G 8GB
iPhone 7 128GB Jet Black
iPad Mini with Retina 32GB Silver
Macbook Pro 13" mid-2009
iPhone 7 128GB Jet Black
iPad Mini with Retina 32GB Silver
Macbook Pro 13" mid-2009
-
- Mírně pokročilý
Asi hej ale celkom mi pomaha hTC sense
MacBook Pro 13" Retina
MacBook Pro 13" Retina
-
- Mírně pokročilý
Vyhody Galaxy S proti Desire:
- AMOLED > OLED + Galaxy ma vacsi screen
- Galaxy je ľahší, ako HTC, hoci je väčší
- Plastový zadný kryt na Galaxy pôsobí dosť lacno, dosť prekvapenie od Samsungu, od ktorého mám ja osobne viac výrobkov a kvalita spracovania bola na vysokej úrovni..Avšak hoci pôsobí dosť lacno, drží dobre a nevŕzga, nie je uvoľnený
- Galaxy - microSD sa dá vyberať bez vypnutia telefónu, pričom u HTC treba vyberať batériu
- Galaxy - natívna podpora DivX a H.264, pričom kodeky sú zjavne lepšie ako tie v RockPlayeri, keďže rozdiely v prehrávaní boli markantné - RockPlayer prehral 720p film na 16fps, pričom natívny video player to dal úplne v pohode a čo ma prekvapilo úplne najviac - Galaxy prehral 1080p fullHD film o veľkosti 3GB (jedna z častí Planet Earth) úplne bez problémov...To HTC nedokáže a to práve možno vďaka RockPlayeru, ktorý je zatiaľ tuším jeden z mála, ktorý podporuje DivX a H.264.
- Touch Wiz je celkom fajn, interface podobny iPhonu (menu, usporiadanie ikoniek)
- Samsung má väčšiu kapacitu ROM - až 2GB, oproti 512MB v HTC, čo sa pri aplikáciách fakt zíde...
- Samsung má o generáciu novší grafický procesor ako HTC
- Galaxy ma TV-Out cez DLNA, tí ktorí majú telku od Samsungu, vedia o čo ide, žiadne káble, žiadne HDMI, pohoda, relax...Na druhej strane HTC nemá nič, ani len HDMI..
- AMOLED > OLED + Galaxy ma vacsi screen
- Galaxy je ľahší, ako HTC, hoci je väčší
- Plastový zadný kryt na Galaxy pôsobí dosť lacno, dosť prekvapenie od Samsungu, od ktorého mám ja osobne viac výrobkov a kvalita spracovania bola na vysokej úrovni..Avšak hoci pôsobí dosť lacno, drží dobre a nevŕzga, nie je uvoľnený
- Galaxy - microSD sa dá vyberať bez vypnutia telefónu, pričom u HTC treba vyberať batériu
- Galaxy - natívna podpora DivX a H.264, pričom kodeky sú zjavne lepšie ako tie v RockPlayeri, keďže rozdiely v prehrávaní boli markantné - RockPlayer prehral 720p film na 16fps, pričom natívny video player to dal úplne v pohode a čo ma prekvapilo úplne najviac - Galaxy prehral 1080p fullHD film o veľkosti 3GB (jedna z častí Planet Earth) úplne bez problémov...To HTC nedokáže a to práve možno vďaka RockPlayeru, ktorý je zatiaľ tuším jeden z mála, ktorý podporuje DivX a H.264.
- Touch Wiz je celkom fajn, interface podobny iPhonu (menu, usporiadanie ikoniek)
- Samsung má väčšiu kapacitu ROM - až 2GB, oproti 512MB v HTC, čo sa pri aplikáciách fakt zíde...
- Samsung má o generáciu novší grafický procesor ako HTC
- Galaxy ma TV-Out cez DLNA, tí ktorí majú telku od Samsungu, vedia o čo ide, žiadne káble, žiadne HDMI, pohoda, relax...Na druhej strane HTC nemá nič, ani len HDMI..
iPhone 6 64GB Space Gray
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black
-
- Mírně pokročilý
Asi málokto tu mal Galaxy S, Desire alebo iné Android telefóny. Ja som mal tú česť s Desire, iP 3G a teraz mám iP4.
Len tak na okraj, vo fórach typu "mobilmania.cz" alebo "mobilmania.sk" som sa dostal do veľkého sporu s odporcami iPhonov, takže tu ma nemôže nikto pokladať za zaujatého. Ale:
Pokiaľ niekto vyhodí oknom telefón za 400 EUR, tak je pre mňa dementný magor!
Taký, ktorý si neváži peniaze, prácu, hodnoty. Ktorý si možno neváži ani sám seba. Niekto môže napísať, že tých 400 EUR pre neho nič neznamená, tak vám poviem len jedno - taký človek nikdy nedokáže zarobiť peniaze - aj keď má obrovskú firmu. Prečo? Lebo nikdy nebude mať dosť a preto bude nešťastný, nevyrovnaný, frustrovaný. Preto si musí svoje psychické problémy liečiť ničením vecí okolo seba.
Mal som už x telefónov a niektoré ma poriadne štvali, ale ani telefón za 1 EUR by som nehádzal von oknom. Neviem, prečo tu niekto píše o takých demetoch. Toľko k tomu.
K Desire: Super stroj, až na dve PODSTATNÉ vady: fatálne slabá výdrž, kedy telefón nevydrží ani 24 hodín po plnom nabití a hlavne - 140 MB pre uloženie aplikácií. Google niekde spravil chybu, že dovolil HTC vyrobiť Nexus One a Desire s tak malou flashkou. Áno, Froyo to rieši, ale nebolo tu od začiatku a navyše to nie je 100%-né riešenie. Aplikácie majú byť v telefóne a bodka. Obrázky, videá, mp3, ... kľudne môžu byť aj na SD karte. Vedeli ste, že keď pripojím Desire k PC v móde mass storage, tak mi vypadnú všetky widgety, ktorých programy sú na SD-karte? 140 MB stačí tak na 20 bežných aplikácií. A dosť. Je to výsmech Androidu. Verím, že ďalšie modely (ktoré prídu po Desire HD) už budú mať integrovaných minimálne 4 GB. Keď to dokáže Apple, alebo Nokia, prečo to nedokáže HTC?
K Samsungu: nemám s ním dlhodobé skúsenosti, ale pri prvom vyskúšaní sa mi páčil. Na Samsungu mi vadí neskutočne slabá podpora. Sľubovali Froya ešte v lete a stále nič. Updaty OS sú celkovo najväčšou slabinou Androidu. Ale je smiešne, ak užívateľovi iPhone prekáža, že zapnutie mass storage je skryté v nejakom menu v nastaveniach, keď v iOS musím ísť pre zapnutie/vypnutie WiFi, mobilnej časti, 3G, GPRS, GPS tiež do podmenu aplikácie Nastavenia. Pre toto používam SBsettings (z Cydie), ktoré sú geniálne. NO určite niečo podobné existuje aj pre Androida. Samsung je samozrejme (až na tú podporu) oveľa lepšie zariadenie v porovnaní s Desire.
Len tak na okraj, vo fórach typu "mobilmania.cz" alebo "mobilmania.sk" som sa dostal do veľkého sporu s odporcami iPhonov, takže tu ma nemôže nikto pokladať za zaujatého. Ale:
Pokiaľ niekto vyhodí oknom telefón za 400 EUR, tak je pre mňa dementný magor!
Taký, ktorý si neváži peniaze, prácu, hodnoty. Ktorý si možno neváži ani sám seba. Niekto môže napísať, že tých 400 EUR pre neho nič neznamená, tak vám poviem len jedno - taký človek nikdy nedokáže zarobiť peniaze - aj keď má obrovskú firmu. Prečo? Lebo nikdy nebude mať dosť a preto bude nešťastný, nevyrovnaný, frustrovaný. Preto si musí svoje psychické problémy liečiť ničením vecí okolo seba.
Mal som už x telefónov a niektoré ma poriadne štvali, ale ani telefón za 1 EUR by som nehádzal von oknom. Neviem, prečo tu niekto píše o takých demetoch. Toľko k tomu.
K Desire: Super stroj, až na dve PODSTATNÉ vady: fatálne slabá výdrž, kedy telefón nevydrží ani 24 hodín po plnom nabití a hlavne - 140 MB pre uloženie aplikácií. Google niekde spravil chybu, že dovolil HTC vyrobiť Nexus One a Desire s tak malou flashkou. Áno, Froyo to rieši, ale nebolo tu od začiatku a navyše to nie je 100%-né riešenie. Aplikácie majú byť v telefóne a bodka. Obrázky, videá, mp3, ... kľudne môžu byť aj na SD karte. Vedeli ste, že keď pripojím Desire k PC v móde mass storage, tak mi vypadnú všetky widgety, ktorých programy sú na SD-karte? 140 MB stačí tak na 20 bežných aplikácií. A dosť. Je to výsmech Androidu. Verím, že ďalšie modely (ktoré prídu po Desire HD) už budú mať integrovaných minimálne 4 GB. Keď to dokáže Apple, alebo Nokia, prečo to nedokáže HTC?
K Samsungu: nemám s ním dlhodobé skúsenosti, ale pri prvom vyskúšaní sa mi páčil. Na Samsungu mi vadí neskutočne slabá podpora. Sľubovali Froya ešte v lete a stále nič. Updaty OS sú celkovo najväčšou slabinou Androidu. Ale je smiešne, ak užívateľovi iPhone prekáža, že zapnutie mass storage je skryté v nejakom menu v nastaveniach, keď v iOS musím ísť pre zapnutie/vypnutie WiFi, mobilnej časti, 3G, GPRS, GPS tiež do podmenu aplikácie Nastavenia. Pre toto používam SBsettings (z Cydie), ktoré sú geniálne. NO určite niečo podobné existuje aj pre Androida. Samsung je samozrejme (až na tú podporu) oveľa lepšie zariadenie v porovnaní s Desire.
iPhone 4S 64GB 6.1.3
iPad 2 16GB WiFi 6.1.3
Macbook Air 2011, i5 1.7GHz, 4GB, 128GB, Mac OS X Mountain Lion
iPad 2 16GB WiFi 6.1.3
- rony
- Klub čistého iOS
to mass storage neprekaza uzivatelovi iPHone, v prvom prispevku mas twitter odkazy a upozornoval som, ze ich autor iphone nikdy nemal ja som vedel, ze sa toho niekto chyti a pripise to mne.
mne takto postavena funkcia pride trochu nemotorna, neobvykla a podivna, a na rovinu, keby na mojom mobile takto fungovala, tak to nebudem pouzivat lebo je to zlozitejsie ako mat vo vacku USB klucik.
mne takto postavena funkcia pride trochu nemotorna, neobvykla a podivna, a na rovinu, keby na mojom mobile takto fungovala, tak to nebudem pouzivat lebo je to zlozitejsie ako mat vo vacku USB klucik.
-
- Mírně pokročilý
Nie, ja som to nepripisoval tebe, ale tým, čo si to myslia. Ak na inom fóre obhajujem iPhone, že si môžem nainštalovať SBsettings, tak tam na mňa útočia, že potrebujem JB a strata záruky, bla bla ...
Som si istý, že pre Androida existuje aplikácia, ktorá to tiež porieši a tipujem, že nebude potrebovať root. Aplikácia, ktorá bude zapínať/vypínať mass storage režim. Root budem potrebovať zase na nakupovanie aplikácií a neoficiálne updaty.
Ak nadáva niekto na iPhone, prečo to nie je v základe, argumentujem tým, že je to smartphone a nie hlúpy telefón, kde musí byť všetko v základe. Kto chce, doplní si tam to, čo mu chýba. Kto to nevie, nech si kúpi hlúpy telefón.
Som si istý, že pre Androida existuje aplikácia, ktorá to tiež porieši a tipujem, že nebude potrebovať root. Aplikácia, ktorá bude zapínať/vypínať mass storage režim. Root budem potrebovať zase na nakupovanie aplikácií a neoficiálne updaty.
Ak nadáva niekto na iPhone, prečo to nie je v základe, argumentujem tým, že je to smartphone a nie hlúpy telefón, kde musí byť všetko v základe. Kto chce, doplní si tam to, čo mu chýba. Kto to nevie, nech si kúpi hlúpy telefón.
iPhone 4S 64GB 6.1.3
iPad 2 16GB WiFi 6.1.3
iPad 2 16GB WiFi 6.1.3
-
- Mírně pokročilý
Mne desire vydrzi aj 24hodin pri pocuvani mp3. A ked ho mam ken tak ze ho obcas pouzijem tak aj ryzden. Som s nim viac spokojny ako s iP 3g. Nehovorim ze s iP4
Sent from my HTC Desire using Tapata lk
Sent from my HTC Desire using Tapata lk
Naposledy upravil(a) votrelec005 dne čtv zář 16, 2010 6:12 pm, celkem upraveno 1 x.
MacBook Pro 13" Retina
MacBook Pro 13" Retina
-
- Mírně pokročilý
OK, mne by tiež iPhone 4 vydržal aj týždeň, keby som ho málo využíval.
Pri normálnom vyťažení cca 60 hodín, čo je 2,5 dňa. 3G vydržal pri rovnakom používaní cca 1,5 dňa. Desire okolo 20 hodín.
Nie je to môj výmysel, ale vlastné skúsenosti. A pozri si ktorúkoľvek recenziu, všade je slabá výdrž uvádzaná medzi zápornými vlastnosťami Desire. Nebyť toho a tej flashky, nepredával by som ho.
Na nete je kopec návodov, ako túto slabinu riešiť. Napr. http://blog.three.co.uk/2010/05/24/htc-desire-tips-to-boost-battery-life/. Ale takmer všetky hovoria o vypínaní push-synchronizácií, celkovo nastavení synchronizácií na dlhšie časové úseky, vypínaní ďalších sieťových služieb, WiFi - skrátka všetkého, čo komunikátor robí komunikátorom. Aha, a všade radia Advanced App Killer - pre vypínanie aplikácií v multitaskingu.
Pri normálnom vyťažení cca 60 hodín, čo je 2,5 dňa. 3G vydržal pri rovnakom používaní cca 1,5 dňa. Desire okolo 20 hodín.
Nie je to môj výmysel, ale vlastné skúsenosti. A pozri si ktorúkoľvek recenziu, všade je slabá výdrž uvádzaná medzi zápornými vlastnosťami Desire. Nebyť toho a tej flashky, nepredával by som ho.
Na nete je kopec návodov, ako túto slabinu riešiť. Napr. http://blog.three.co.uk/2010/05/24/htc-desire-tips-to-boost-battery-life/. Ale takmer všetky hovoria o vypínaní push-synchronizácií, celkovo nastavení synchronizácií na dlhšie časové úseky, vypínaní ďalších sieťových služieb, WiFi - skrátka všetkého, čo komunikátor robí komunikátorom. Aha, a všade radia Advanced App Killer - pre vypínanie aplikácií v multitaskingu.
iPhone 4S 64GB 6.1.3
iPad 2 16GB WiFi 6.1.3
iPad 2 16GB WiFi 6.1.3
-
votrelec008
tu si na planéte Zem, tak píš pozemsky - slovensky
a ano mne vydrží iP4 10 dní aaa zabudol som mam ho na stole v AIR mode, FAAAKT už o chvílku jedenasty asi ho zapnem a pokecam z nejakými ludmi,ale to bude baterka v čudu
tu si na planéte Zem, tak píš pozemsky - slovensky
a ano mne vydrží iP4 10 dní aaa zabudol som mam ho na stole v AIR mode, FAAAKT už o chvílku jedenasty asi ho zapnem a pokecam z nejakými ludmi,ale to bude baterka v čudu
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
- Mírně pokročilý
Prepacte hlavne cicolaby, ten desire ma opravuje na anglictinu a furt to chcem vypnut ale furt zabudnem
MacBook Pro 13" Retina
MacBook Pro 13" Retina
-
votrelec v pohode srandičky
a to sa ti neda vypnuť ?
a to sa ti neda vypnuť ?
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
- Mírně pokročilý
Da, uz som to vypol ale hladal som to asi 10 minut. Och v iP som to mal hned, pochopitelne. Ale v androide uffff. No Comment... Ale pre mudrejsich ludi...
MacBook Pro 13" Retina
MacBook Pro 13" Retina