Proč už nikdy nechci iPhone

vše co vás napadne
Zamčeno
JoU
Starý pes fóra :)

Re: Proč už nikdy nechci iPhone

Příspěvek od JoU »

Haveja píše:tvosi:
naprosty souhlas.
na kazdy iphone je podpora SW 3 roky.
iPhone 2G - iOS1, 2, 3
iPhone 3G iOS2, 3, 4
tak u iPhone mam jistotu ze bude aktualizovana na minimalne 3 roky :)

Jeden o voze, druhý o koze. Já budu mít třeba 10 let FW 3.0, ale co externí služby jako me.com? Jelikož tuhle službu roky používám, tak objektivně řeknu co se změnilo - nazvali to jinak, ořezali me.com o většinu užitečných služeb, a sebrali podporu pro starší zařízení. Tomu říkám evoluce :fool:
iPhone 7+ 128GB black
poslední a dokonalý macbook pro 17' (i7 2,5GHz quadcore, AMD 6770 HD, 16GB RAM, 500GB SSD)
+Macbook Pro 15 retina (i7 2.6GHz quadcore, GT 650M, 16GB RAM, 512GB SSD)
Apple Watch

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

V dnešní době mít zařízení 10 let? To už i ta koza a vůz budou pryč. Chceš 10 let starého Ericssona? Dám ti ho zadarmo, když si do něj seženeš NiMH baterii a přidám ti stojanovou nabíječku na dvě baterky s LCD displejem, hardwareovou klávesnici, která se zasunovala do telefonu a svíticí vibrátorek s klipsem, který upozorňoval na to, že tlf zvoní (tenkrát ještě telefony nevibrovaly). Stačí pak dát SIM a funguje tak, jako dřív.
Snad víš, o čem mluvím. Ano, o morálním zestárnutí (ne o mém, ale toho přístroje).
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Mel jsem x telefonů a iPhone je ten se kterým jsou nejvetsi problemy! Jeste když byl v zaruce tak už nemel SW podporu ;-)
Prostě jsou věci které ani apple ovečky neokecají ;-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

mefistos

Příspěvek od mefistos »

Tea to je fakt apple je absolutne nejhorsi v podpore

Obrázek

to je zase reci.. jak tak koukam apple je jedinej co ma podporu 3 roky po vydani novyho modelu... ale jak je libo je nejhorsi a samy problemy radsi si kupte HTC novy a za rok na nem nebudete mit novej FW protoze se vyda dalsich 45 HTC a to vase uz bude stary.. fakt Apple je spina fuj!

split
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od split »

Beavers píše:Zaslepenost někteých lidí zde na fóru, kteří se k Apple div nemodlí, mě udivuje. Nechtěj, abych ti vyhledal (ne, to opravdu nebudu) zahraniční weby, kde jsou stovky (raději neříkám tisíce, abych neprobudil něčí nelibost) podobně "postižených" jako jsem já, kteří hold měli smůlu a dostali vadný kus. Ve všech případech stejný problém: umřel wifi modul. Jen na tomto fóru je takových chudáků dost.

Aj keby ich bolo 100 000 stale je to len promile predanych iphonov (uz davno cez 100 000 000 kusov). Co je stale uplne genialne mala poruchovost. V podstate aj keby si nasiel milion ludi ktorym sa rovno rozpradol pred nosom, pre mna je to stale malo a stale by som si ho kupil ;)

Haveja
Host
Host

Příspěvek od Haveja »

To JoU:
to je samy treba u toho HTC Dream/G1, mas tam prvni verzi, pak skoncilo u 1.6. a dale uz neni SW podpora a uz se tam neda moc instalovat veci. kdyz jo, tak omezene. to je samy u toho WM 6.5, a taky microsoft ukoncil podporu u vsech produktu. a proste bude nova verze od WP7. a co bylo predtim, nezajima.
tak to je samy u toho apple. proste 2G uz neni aktualni.

to mefistos:
prave :twisted: , proste se jednou rozbije wifi, a jsou z toho uplne hotovi, dyt se rozbiji u jinych mobilu jine soucastky.
pak kdyz se jen kouknu na forum samsung galaxy S, tam se resi jine problemy s SW, taky i HW problemy, pak jaky ROM jsou nejlepsi, furt prehravat novy SW.
a jsou jeste dalsi argumenty, ale to uz nema cenu tolik rozebirat. :crazy:
R.I.P. Steve Jobs

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Mefistos: to si raději koupím HTC za poloviční cenu iPhonu a za rok ho vyhodím (to se ještě ale neví), než abych cpal prachy do drahých a nespolehlivých iPhonů. A jak tady čtu nářky na nový 4s, tak tedy nevím, nevím, jakým směrem se slovutná Apple bude ubírat. Jinak bych na adresu zaslepenců parafrázoval Helenu Růžičkovou z filmu Slunce, seno..."...abyste se z toho iPhonu nepos...". :D

JoU

Příspěvek od JoU »

Nebavím se tady o HW, ale službě, kdy Apple, aby nějak donutil lidi utrácet další peníze, jenom přejmenoval a ořezal mobile.me - jak prosté, a lidi jsou z toho na větvi :lol: Přijde mi to stejné, jako když by iTunes odmítl přehrát zakoupené songy, s tím, že jsou prostě už 3 roky staré a není pro ně "podpora".
iPhone 7+ 128GB black
poslední a dokonalý macbook pro 17' (i7 2,5GHz quadcore, AMD 6770 HD, 16GB RAM, 500GB SSD)
Apple Watch

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

3 roky od data vydani? To me ale nezajima, mne zajima kdy si ho koupim... od te doby ani ne za rok a půl nemel podporu, což jse smutne. Do te doby 4x novy FW, pokazde neco prestalo fungvat, wifi, gps, budik, sync, apod...
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

Haveja
Host
Host

Příspěvek od Haveja »

a co u toho WM6.5? taky utraceli nejaky programy a ted uz to neni novejsi programy, nefunguje ci neni podpora. se vsadim, ze pak u androidu, postupne oreze u verzi 1.6, pak 2.1 treba marketem, a dalsi fce.
no, a kdyz koupim HTC Hero, tak je tam 2.1, novejsi fce uz tam nemam, tak to je samy u toho.
ze ti nefungovalo, je mi to lito, ale asi na to jsi nemel stesti, nevim jestli jsi delal resotre bez zalohy?
ale u androidu tam mas vetsinou delat wipe, format bez zalohy, aby to fungovalo, nelagovalo a dalsi veci.

a pak u toho iPhonu, jak rekl Paroubek, damy a panove kdo z vas to má? :D

jsou lidi kteri potřebuju stabilitu a spolehlivost tak má iPhone.
kdo chce zkoumat a upravovat, tak Android.
a kdo chce byt vic socialni (FCB, TW, apod.) tak WP7

proste kazdy operacni system ma vyhodu a nevyhodu. to i mobilu od vyrobcu.

a ty problemy u iP4S, to jsou detske nemoci, to se vyresi.
a kdyz ne, tak se dá vratit, ci prodat a koupit si jinej mobil.
a uz dost, nebudu delat flame.
R.I.P. Steve Jobs

JoU

Příspěvek od JoU »

Chápeš vůbec o čem píšu? Já nepotřebuji novější funkce, např. to že v 2.0 nebylo copy paste, budiž, s tím jsem to koupil a šel do toho, kdybych nemohl mít 3.0 s copy paste, neřeknu ani slovo, prostě to tam při koupi nebylo. Ale já se bavím o nyní zrušených funkcích, se kterýma jsem telefon koupil. Ne o nemožnosti upgradovat systém a používat nejnovější funkce. iCloud neberu jako novou funkci, jen ořezali me.com, s úmyslem vyřadit stará zařízení.

"jsou lidi kteri potřebuju stabilitu a spolehlivost tak má iPhone" :D viz. 3G s 4.2.1 :D Nebude dlouho trvat a i iPhone 4 bude hlemýžď :roll:

Už to nebudu rozebírat, za ta léta jsem si udělal jakousi křivku spokojenosti, a bohužel musím říct že jde dolů.
iPhone 7+ 128GB black
Apple Watch

Haveja
Host
Host

Příspěvek od Haveja »

jo chápu to,
kazdy chytry mobil po 3 letech bude hlemyzd.
to je jasny ze pak orezou nejake sluzby, to je normalni marketing, aby lide kupovali dokola nove produkty.
to je jako u televize, konci analog, to znamena omezeni ci zruseni sluzby, tak musím koupit novou televizi ci set to box s podporou digitalni vysílani.
a pak mám novou sluzbu, ktera bude fungovat 10 let nez bude nahrazena novou sluzbou třeba DVB-T3. takhle funguje marketing i ekonomika, max. zisku :)
R.I.P. Steve Jobs

Marthin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Marthin »

Beavers píše:drahých a nespolehlivých iPhonů

iPhone 4 je nejméně kazový a nejspolehlivější telefon, http://www.intomobile.com/2010/11/10/ap ... -reliable/.
Drahé jsou (i na smlouvu), protože máme fajné operátory a ČTU. :bad:

Telefony jsou už dnes spotřební zboží, tak jak můžu chtít podporu na celý život? :crazy:
Jak správně pochopil Kindle(viz. Fire) důležité je prodávat služby, "zařízení pro přístup" dát levněji (i pod výrobní cenu) a je to.
Apple dává "přístupové zařízení" dráže a lidi to kupují. To je byznys. Nechceš neber.
V USA nejde přístroj, vyhazuji, kupuji nový. :fool:

umiyaki

Příspěvek od umiyaki »

iOS 5 (dělal jsem čistý update bez obnovení - "nový telefon") mi můj první dojem z iPhonu 4 (tehdy iOS4.x.x.) kazí. Push notifikace nechodí tak bleskově, zaváhání při připojení notebooku pomocí Osobního hotspotu(pomohlo obnovení nastavení sítě), horší ostření fotek Apple aplikace (foťák v iOS4 fungoval lépe a dělal lepší fotky, musím teď použít cameru+ a rozdíl je znatelný a jako člověka co rád fotí momentky mě to dost s...), nevyužitá notifikační roleta - po většinu času tam mám jen blbě ukazující počasí, protože zprávy vyřídím buď z lockscreenu nebo, když už odblokuji telefon, kliknutím na ikonu aplikace (svítí u ní "znak" počtu nepřečtených zpráv), camera+ sem tam vyhodí chybu při zápisu fotek do paměti "camera roll".

a pak přispění tvůrců aplikací: Skype se rozhodl pro sebevraždu, oblíbený IMO zase cestou "reklama kam se podíváš", základní aplikace pro facebook a google+ z nějakého důvodu ignorují online chat atd.
Toto není problém Applu, ale celkově to přidává negativa k výše jmenovaným.

Bohužel nemám rád styl Androidu, kdy na hromadě screenů vidím, jak uživatelé zaplácnou úvodní obrazovku hodinama a lištou pro vyhledávání na googlu, pod to naháží pár ikon zástupců aplikací a zbytek upozorňovátek rozesejí po hromadě dalších ploch, na které se nikdy dívat nebudou.

WP7 má daleko zajímavější koncept, ale služby MS fungují vs. Google blbě. Zkoušel jsem migrovat mé domény z Google Apps na MS custom domain a rychle jsem DNS záznamy vracel zpět. Fuj...

Pak si má člověk vybrat :%)

pajap
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od pajap »

OT: Dovolím si parafrázovat název topicu - "Proč už nikdy nechci nic jiného, než iPhone"
Protože mi vyhovuje, že: Tři roky bez jediné závady. Tři roky jsem na nic nezapomněl. Tři roky jsem nepřišel o jediný kontakt a změny či nové se mi objeví do minuty na počítači. Tři roky jsem dostával maily z pěti účtů. Po třech letech jediná investice 350,- Kč za novou baterii. Po tři roky nevím, co je to nedovolat se kvůli výpadku signálu.
Možná, že je to také tím, že na fotky mám foťák, na cestování mám TomToma720 a na hry mám BootCamp v Macu. Možná je to tím, že jsem si na iPhonka musel vydělat:-), proto se k němu chovám, tak jak se chovám. Ano, možná jsem "ovce", ale jsem jí rád. Ale nikdy bych nehaněl výrobky jiných výrobců (i když jiné přístroje bych nejraději při zkoušení prohodil zavřeným oknem).
A PC? 13 let se starám o Macy, které "běží" 24hod. denně bez jediného přeinstalování Systému a bez jediné HW závady. A to je na nich OS9:-) A "lámou" se na nich noviny, 4x týdně cca 300 stran a za tři-čtyři hoďky od začátku zlomu jsou v tiskárně.
Omlouvám se za tenhle příspěvek, ale už jsem z těch dohadů tady nervově " na konečné"...

eXell
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eXell »

Beavers: Zeptam se tak, uz sis toho Androida koupil (popripade WP7), nebo jen referujes informace z internetu? Zajimaly by me tve prakticke zkusenosti, zatim jsem se docetl jen kritiku na stranu Apple. A ne, nevadi mi, ze me nazyvas zaslepenym, jestli je to dan za to, ze mi uz 3. iPhone funguje bez problemu, stejne jako prvni Mac ktery jsem si nedavno poridil, tak ano, budu nadale rad zaslepenym. :)
iPhone 6 64GB SG
Macbook Pro 13 2010

mefistos

Příspěvek od mefistos »

Ps ted ctu ze adobe prestalo podporovat flash pro mobily :D soustredi se na HTML5 :D :D takze smolik docela :D

Sent via iPhone

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

To eXell: Kdybys pozorně četl tento topic, tak už před 2 týdny jsem tam psal, že mám HTC Radar s WP 7.5 Mango, a kdo chtěl být informován, snažil se na to téma diskutovat. O tom, že bych toužil po Androidu, nikde nepadlo ani slovo.
Toho zaslepence sis na sebe vztáhl sám (je škoda, že jsi ještě ke všemu slepý, anebo jen nepozorný právě díky své zaslepenosti?), buď si jím i nadále, je to jen dobře, že jsi jedním z těch, co jsou spokojeni a upřímně ti to přeji. Já jsem to štěstí neměl.
iPhone pro mě byla od počátku řehole. Snažil jsem se na něj nedat dopustit a nechtěl si připouštět, že od chvíle, co jsem ho měl, jsem se stal doslova jeho otrokem. Líbil se mi (tehdy poměrně novinka 2G) a byl jsem z něho unešen. Měl jsem ho i v ruce a mohl si ho osahat, dostal jsem i poučení a instruktáž a teprve pak jsem si ho šel koupit (do kamenného obchodu). Byl připravený okamžitě k použití, odblokovný s JB a dokonce s češtinou. Od toho dne jsem ale neměl pokoj a téměř veškerý čas jsem věnoval jemu a vzdělávání se na jeho poli. Asi po měsíci jsem ho ráno jako obvykle zapnul, ale milý iP se nenastartoval. Protože jsem to zde na fóru již mnohokrát popisoval, neuvádím podrobnosti. Jen tolik, že následoval restore, JB, odblok, ztráta češtiny, získání nové zde na fóru (kvůli ní jsem se vlastně zaregistroval, nebyla už volně ke stažení, do té doby jsem byl na fóru pouze jako anonymní návštěvník a čerpal rozumy a informace).
iPhone jsem pak opatroval jako oko v hlavě a dlužno říci, že téměř dva roky s ním nebyl problém. Poučen předchozím nezdarem jsem do něho moc věcí neinstaloval, nepopulární restore a ty další zásahy jsem už neměl chuť absolvovat. Jen díky pomoci jednoho hodného člověka zde na fóru jsem se po dvou letech odhodlal přejít z FW 1.4 na FW 3.1.3. Byl jsem spokojen asi tak měsíc a půl a pak začala zlobit wifi. Kdyby to bylo hned po update, věřil bych, že to má souvislost. Ale informace z celého světa, které jsem si vyhledal, říkaly, že dost lidí je na tom stejně, jako já a problémy mají nejen s iP 2G, ale i s novějšími modely. To byla dost špatná zpráva a ještě horší byla ta, že jde o neopravitelnou závadu. Frozen Method mě již nebavilo dělat - mrazák většinou s sebou opravdu nikam nevláčím - a proto jsem si řekl, že končí má role otroka iPhonu, a že už nikdy nevstoupím do stejných vod. Když pak selhala i baterka, na nic jsem nečekal a začal jsem číst i jiné informace o telefonech, nejen ty o iPhonech. Mé konečné rozhodnutí pak bylo to, že vyzkouším jiný systém a los pochopitelně padl na WP nejnovější verze.
Pár stránek v tomto vláknu zpět jsem uvedl, že nechci nikomu vhánět slzy do očí popisováním svých zkušeností s tímto systémem, a proto se toho zdržím. Po dvou týdnech a pár dnech jsem své stanovisko nezměnil, přibyly pouze další zkušenosti a věřte tomu, že jsou navýsost pozitivní, a že jsem je ani takové nečekal. Propagovat na tomto fóru jiný systém se zdráhám, buďte však ujištěni, že se mi líbí čím dál víc. Konkrétní dotazy ale milerád zodpovím.

niky79

Příspěvek od niky79 »

mefistos píše:Ps ted ctu ze adobe prestalo podporovat flash pro mobily

Sent via iPhone

Nic takového se nestalo. Viz třeba zive :-)
´

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

Tea Racer píše:Mel jsem x telefonů a iPhone je ten se kterým jsou nejvetsi problemy! Jeste když byl v zaruce tak už nemel SW podporu ;-)
Prostě jsou věci které ani apple ovečky neokecají ;-)

ja mel tez x-telefonu a problemy s iPhone neznam, nemam...2G stale funguje jako nove, 3Gs taky bez problemu..
proste zmetky vyrobi kazdy vyrobce, holt si mel nejakeh zmetka
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

mefistos

Příspěvek od mefistos »

Niky adobe to samo napsalo a pise o tom kazdej blog zahranicni myslim ze zive ( zrovna tahle stranka) nebude vedet co a jak:)

Viz treba http://www.redmondpie.com/steve-jobs-wa ... -playbook/

A tady to mas primo od adobe

http://blogs.adobe.com/conversations/ca ... developers

Tak si ver zive :D :D :D :D

PS: porovnavat 3.1.3 s 7.5 mango je hloupost... Vic nic :)

Sent via iPhone
Naposledy upravil(a) mefistos dne stř lis 09, 2011 5:37 pm, celkem upraveno 2 x.

mrzic
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od mrzic »

OT: tvosi: podle mě to Tea Racer myslel ironicky, proto tam má ty mrkající smajlíky.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4

teera
Host
Host

Příspěvek od teera »

Beavers píše:........................ Po dvou týdnech a pár dnech jsem své stanovisko nezměnil, přibyly pouze další zkušenosti a věřte tomu, že jsou navýsost pozitivní, a že jsem je ani takové nečekal. Propagovat na tomto fóru jiný systém se zdráhám, buďte však ujištěni, že se mi líbí čím dál víc. Konkrétní dotazy ale milerád zodpovím.

Mno me by to treba zajimalo. Napis dojem co se ti libi co ne. Dle tveho pohledu.
Cetl jsem nejake povidani od Hulana, ale ten clovek si nevidi do ust...

Me trochu zarazi ceny aplikaci, angry birds za 63kc, nevim prijde mi to docela dost. Co navigace, je to uz pouzitelne ?
Pokud se to, ale preci jen na tomto foru nekomu prici, prejdem na PM kanal ;)

diky
T

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Opravdu tady nebudu dělat recenzi ani telefonu, ani OS. Nehodí se to.
Ceny aplikací mě zatím netrápí, mám to štěstí, že nejsem chorobně chtivý kdejaké app nebo hry, telefon opravdu nemám na to, abych tam hrál např Angry Birds a j., nemám ho ani na sledování filmů. Prozatím si vystačím s neplacenými aplikacemi. O použití navigací se lze dočíst na webech, sám ji nepoužívám, protože do tramvaje ji nepotřebuju. Pokud bych ale auto měl, určitě bych si koupil samostatnou navigaci. Opakuji, že milerád zodpovím dotazy na mé vlastní zkušenosti s WP, ceny nestanovím já, nemám k nim více co říci než to, že mnoho aplikací a her jsou v ceně 21 korun, což je v hospodě jedno lepší pivo, které si určitě bez rozpaků dáš (jsi-li plnoletý) a ne jedno.
Pokud jde o ceny apps a her, je nutno si uvědomit, že WP se teprve rozjíždí a není tolik uživatelů jako u Androidu nebo iOS, kde autoři mohou za aplikace požadovat i méně peněz vzhledem k množství prodaných. Mysím, že opět zde nelze srovnávat.
(Vzpomněl jsi tu jméno pana Hulána. Nebudu se ho zastávat, protože ho neznám ani víc, ani méně než ty a další, co mu nemohou přijít na jméno. To, co o něm prohlašuješ ve svém příspěvku, bych mohl stejně tak říci o mnoha lidech zde z fóra, ale i z jiných koutů naší společnosti. Já osobně se k němu stavím tak, jako k jiným lidem. Nic mi neudělal.)

genius7

Příspěvek od genius7 »

Beavers píše:...a dlužno říci, že téměř dva roky s ním nebyl problém...

Takze 2 roky ti iPhone fungoval bez problemov, potom odisla wi-fi a baterka a odvtedy uz iPhone nikdy nechces. Len dufam, ze HTC Radar ti vydrzi dlhsie bez akejkolvek poruchy ako len tie 2 kratke roky lebo potom budes mat uz zas o nieco zuzeny okruh vyrobcov telefonov, z ktorych si mozes vyberat.

Beavers píše:...O použití navigací se lze dočíst na webech, sám ji nepoužívám, protože do tramvaje ji nepotřebuju. Pokud bych ale auto měl, určitě bych si koupil samostatnou navigaci....

Vlastne sa ani necudujem preco nemas auto, asi si ho mal a vydrzalo bez poruchy asi len nejakych 10-15 rokov, co?
Nechcem ani len pomysliet na to co budes robit ked ti zacne pretekat strecha na dome....

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Já nevím, že se tady rozčilujete, od toho je výběr na trhu, každý ať si koupí to, co mu vyhovuje více.

Jediné, co je u toho iPhonu opravdu neomluvitelné, je ten vadný wifi modul, tím trpělo opravdu hodně kusů iPhonů, pěkný kix, který se nedá nijak obkecat, je faktem. Baterie, že odešla, to je normální. Ty odchází u každého mobilu a je jedno, jestli 4 roky starý SE, nebo tři roky stará Nokie, jaksi obecně vymlouvat se na to, že přístroj stojí za hovno, jelikož mu odešla baterie, to je už prostě moc.

Ale i tak, je to starý kousek, který už nemá smysl opravovat a opravdu se tak hodí do šuplíku nebo do koše. Bea se rozhodl si pořídit jiný mobil, od jiného výrobce, tak to prostě je a je to fakt, rozčilovat se tady ohledně dalších hovadin? Na co? Od toho je ten výběr na trhu, kdo chce Nokii, má Nokii, kdo chce Samsung, má Samsung, kdo chce HTC, má HTC atd. Od toho tady ty přístroje jsou, každý ať si vybere dle svého gusta, co mu sedí. A, prosím vás, respektujte to, dokažte si udělat nadhled nad věcmi. Proto tedy:

Jen prostě žádám zdejší iOvce, aby tady přestaly papouškovat pořád neustále ty samé známě věci, které mají obhajovat to, jak je iPhone nejlepší mobil na světě, jelikož není. Jediné, v čem má Apple před konkurencí náskok, je rozsah poskytovaných služeb spojené s danými zařízeními, ale pamatujte si milé iOvečky, ani toto už dlouho trvat nebude. :) Kdo chce být nadále zaslepen, je zaslepen, kdo chce, tak prozří. Ono vnucovat neustále věci, které se navíc dookola papouškují, už není opravdu vtipné...
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

genius7 píše:Vlastne sa ani necudujem preco nemas auto, asi si ho mal a vydrzalo bez poruchy asi len nejakych 10-15 rokov, co?
Nechcem ani len pomysliet na to co budes robit ked ti zacne pretekat strecha na dome....

Chybně, auto jsem nikdy neměl, ale ne z důvodů, které se domníváš, že jsou ty pravé. Prostě jsem ho nepotřeboval a moje zájmy se ubíraly jinými cestami.
Ani s tím domem ses netrefil. Panelový dům, ve kterém žiji (paradoxně v posledním patře, tedy pod střechou), není můj. Kdysi do něj opravdu zatékalo, ale před 15 lety byl kompletně zateplen včetně střechy, takže ani ta voda už nehrozí. Zkus si vymyslet něco jiného :D

House_MD

Příspěvek od House_MD »

OT: Bea, ve Tvém věku, kdybych iPhone nebo jakýkoliv smartphone nepotřeboval kvůli práci, bych se na to vykvajznul, odstěhoval bych se na venkov, koupil si psa a nebo bych cestoval. Telefon je asi tak poslední věc, za kterou bych vyhazoval peníze.
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

House: Jenomže elektronika je mým celoživotním koníčkem, nikoli pes a cestování, ale ani chalupa a vrtání se v zemi. A na venkově žiju, v přírodě s lesy za barákem. Určitě bych se na stará kolena nestěhoval z pohodlného bytu v tak nádherném prostředí. Jsem trochu jiný druh staříka, nežli si představuješ. :)

mitri
Host
Host

Příspěvek od mitri »

Hezky řečeno to se mi líbí.

genius7

Příspěvek od genius7 »

Beavers píše:
genius7 píše:Vlastne sa ani necudujem preco nemas auto, asi si ho mal a vydrzalo bez poruchy asi len nejakych 10-15 rokov, co?

Chybně, auto jsem nikdy neměl, ale ne z důvodů, které se domníváš, že jsou ty pravé. Prostě jsem ho nepotřeboval a moje zájmy se ubíraly jinými cestami.
Ani s tím domem ses netrefil. Panelový dům, ve kterém žiji (paradoxně v posledním patře, tedy pod střechou), není můj. Kdysi do něj opravdu zatékalo, ale před 15 lety byl kompletně zateplen včetně střechy, takže ani ta voda už nehrozí. Zkus si vymyslet něco jiného :D

to je jedno...proste si nevies priznat, ze si tvrdohlavy a z nepochopitelneho dovodu si cakal, ze ti iPhone vydrzi asi cely zivot, 2 roky je dost dlha doba, ja sam som ziadny telefon nemal viac ako rok.
Keby si mal s iPhone od zaciatku sustavne problemy, tak by to bolo nieco ine, ale on ti, ako sam pises, DVA roky fungoval bez problemov takze vobec nechapem o com sa nas tu snazis v tejto diskuzi presvedcit...

Metalgirl píše:Jen prostě žádám zdejší iOvce, aby tady přestaly papouškovat pořád neustále ty samé známě věci, které mají obhajovat to, jak je iPhone nejlepší mobil na světě, jelikož není. Jediné, v čem má Apple před konkurencí náskok, je rozsah poskytovaných služeb spojené s danými zařízeními, ale pamatujte si milé iOvečky, ani toto už dlouho trvat nebude. :) Kdo chce být nadále zaslepen, je zaslepen, kdo chce, tak prozří. Ono vnucovat neustále věci, které se navíc dookola papouškují, už není opravdu vtipné...

a ty ked si taky mudry tak nam vsetkym teda povedz, ktory telefon je lepsi ako iPhone, berme do uvahy najnovsi iPhone 4S, ok? Ale myslim, fakt lepsi, pretoze to ze nejaky samsung alebo HTC ma vacsi displej, vymenitelnu bateriu, a dalsie blbosti, ktore v skutocnsti nie su ziadne pozitiva, neznamena, ze je ten ktory telefon lepsi ako iPhone.
A ak si aj nadalej myslim, ze su aj lepsie telefony na trhu tak preco si chlape nekupis iny telefon? Preco mas potom iPhone? (aspon teda podla popisu co mas uvedeny....)

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

genius7 píše:to je jedno...proste si nevies priznat, ze si tvrdohlavy a z nepochopitelneho dovodu si cakal, ze ti iPhone vydrzi asi cely zivot, 2 roky je dost dlha doba, ja sam som ziadny telefon nemal viac ako rok.
Keby si mal s iPhone od zaciatku sustavne problemy, tak by to bolo nieco ine, ale on ti, ako sam pises, DVA roky fungoval bez problemov takze vobec nechapem o com sa nas tu snazis v tejto diskuzi presvedcit...

Kdybys četl pozorněji moje příspěvky, dočetl by ses, že jsem se stal otrokem svého iPhonu, tzn. (trochu to rozvinu), že s ním pořád nějaké problémy byly, ne že ne. Buďto tam něco chybělo, co mívají běžně laciné telefony a muselo se to doinstalovat z Installeru, resp. z Cydie, anebo bylo nutno se s tím smířit a nebýt spokojen. Ale vrtat jsem se v něm tím pádem musel, abych ho doldil do přijatelného stavu.
Jinak genius7, nevím, kolik je ti let, ale já za celý svůj život jsem byl zvyklý, že mi věci opravdu dlouho vydržely, mnohdy i desítky let, zatímco někdo jiný je zničil za pár měsíců. Opravdu nemohu za to, že mi vydržely, anebo vlastně jo - nechoval jsem se k nim jako dobytek. Tato morálka mi vydržela až do vysokého věku a jsem tomu rád. Přesto vím, že věci dnes rychle morálně zastarávají a jejich hodnota je proti dřívějšku mizivá (příklad: přenosná barevná TV se v 80. letech dala sehnat v Tuzexu nebo pod pultem za cca 18 000, což by dnes v poměru k výdělkům i důchodům bylo 180 000 Kč, tedy 10x tolik. Kolik dnes stojí TV si nemusíme říkat.).
Mýlíš se v tom, jak prohlašuješ, že jsem čekal, že mi iPhone vydrží celý život, neznáš mě, tak mě nehodnoť. Že TY jsi neměl telefon více než rok, je tvůj problém, rozhodně životnost (nikoli morální) je mnohem delší. Telefony, ze kterých se dá pořád volat (na to snad telefon je, ne?) mám ještě doma a jsou staré 10 a 5 let.
Nikoho se zde ale opravdu přesvědčovat nesnažím, jen konstatuji, takže ty raději trošku zklidni své rozbouřené hormony.
Btw: Metalgirl není on, ale ona a takové, jako jsi ty si hravě vetkne do kapsy.

Jirkus
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Jirkus »

genius7:

Možná bys ses měl podívat např. na androidforum a zjistil bys o kolik je ten systém pokročilejší a kolik bys tam našel bývalých uživatelů iPhonu.

A věř mi, že je tam mnoho velmi technicky založených uživatelů, kteří neřeší, jestli si koupit černý nebo bílý telefon nebo jestli si koupit MAC nebo PC, apod.. :)

Mac a nebo PC? :-) On Mac je taky PC ;-) To je jako holku nebo brunetu? :-)))
Asi jsi myslel PC s Max OS, a PC s Linuxem, windowsem atd ne?
Tea

Edit: Asi tak nějak. :) Počítače Apple mají jiný Bios (EFI), ale jinak mají podobné komponenty jako PC.

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Bea nic v zlom, ale ked hovoris ze mas doma 10 a 5 rocny mobil a stale sa da volat.. Ale to sa da aj s 2G. A dalej, zacni rozlisovat mobil od smartphonu.. Neverim tomu, ze po 3 a pol roku (ako si mal 2G) bude ten mobil co mas teraz v rovnakom funkcnom stave ako je teraz.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Pánové, čím mladší ode mě jste, tím zásadnější výchovné pecky mi dáváte. Proboha, uvědomte si, že mám za sebou téměř celý život, prošel jsem dvěma režimy (pokud nepočítám Pražské jaro), zkušeností mám víc než dost, tak se nesnažte mě poučovat jako nějakého fakana. To vím taky, že mezi telefonem a smartphonem je rozdíl, a že všechno má svou danou životnost. Genius píše "ja sam som ziadny telefon nemal viac ako rok..." a na to jsem reagoval. Pokud nemáte nic zásadního, tak do debaty nevstupujte. Někdy tady čtu hodně velké stupidity. :evil:

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

To bolo viac v zmysle ze proste je to normalne, myslim ze som uz hore pisal ze nech ti vydrzi, ale ide skor o to ze je to kusok zle porovnanie. Ale na to ma zas kazdy svoj nazor :) napr. ja by som tiez nebol u iPhone be. JB, proste to by mi chybali niektore veci, ale ak by si mal napr. neblokovane 4S a nerobil na tom pokusy tak ti to myslim si ze vyhovuje. Tot vsetko :)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Velmi smutné je to, že od vydání 4S se zde množí nepříznivé zkušenosti s tímto přístrojem a čím víc je čtu, tím raději jsem, že jsem se dokázal vymanit z područí Apple. A protože nejsem iOvce (jak trefně označila zfanatizované majitele produktů této firmy), nedalo mi to moc práce. S odchodem Jobse se začíná vytrácet kvalita a pozlátko ji nezachrání. V povědomí veřejnosti značka žije prozatím z někdejší slávy, ale to nebude trvat věčně, pokud se vedení Apple nevzpamatuje. Bohužel to na mě takto působí a zajisté nejsem sám. Úroveň Apple upadá a soupeři na tohle čekají.

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Aj ine mobily maju taketo problemy, len sa o tom nehovori. To, ako sa bude dalej vyvijat Apple tak aspon najblizsie roky tam nieco Jobs zanechal, a je to kvanta ludi, co na tom pracuju, nebol to len Jobs. Ja si priznam, som iOvca, ale nie nejako velmi zarita, len si proste myslim ze porovnavat prvy model iPhonu (ktory spustil revoluciu) s terajsimi mobilmi je kusok hlupe. Ale ako znova hovorim, kazdeho vlastny nazor :) the end :)
Naposledy upravil(a) Marek dne pát lis 11, 2011 10:12 pm, celkem upraveno 1 x.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

ls8

Příspěvek od ls8 »

Beaversi, chápu, že jsi zklamaný, že se tvůj tři a půl roku starý iPhone porouchal, ale slova jako "vymanil jsem se z područí Applu" (on na tebe Apple vyvíjel nějaký natlak, nebo tě nějak nutil používat jeho produkty?), označování někoho jako iOvce (tedy přirovnání k hloupému a tupému zvířeti), nebo dokonce o někom odvážně tvrdit že je někým zfanatizovaný (jakýkoliv fanatizmus je hodně hnusná věc), to je na jednu stranu fakt srandovní, na druhou stranu mě to docela uráží, protože si to beru celkem osobně.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

OT: Když si to bereš tak osobně, v tom případě to mluví za vše....
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Zamčeno