V roku 2008 si môj otec kúpil akýsi "zázračný" telefón ktorý mal zadnej strane "nakreslené" jablko. Pár dní predtým ako ho začali predávať som si so sestrou pozeral na youtube videá ako chlapík pred americkým apple store ukazuje, aký je iPhone magický (konkrétne toto:
http://www.youtube.com/watch?v=lcB8CKa7 ... ata_player ). Doslava sa mi rozbúchalo srdce, keď som to videl. Pár dní na to sa u nás začal predávať a tak sa otcovi podarilo jeden kúpiť. Približne mesiac na to, uprosila moja vtedy 18-ročná sestra aby aj jej kúpil taký mobil. samozrejme aj ja som sa o to pokúšal ale márne, bol som príliš mladý. Prešiel rok, počas ktorého som na otcovom iPhone objavil desiatky "zázračných" aplikácií. Po roku otec dostal ponuku na jeden Samsung (nejakú georgio armani verziu) a tak mi dal iPhone a kúpil si ho. Ako sa dalo očakávať, oľutoval to a tak samsung predal a kúpil si vtedy najnovší - iPhone 3GS. Trochu som mu závidel možnosť natáčania videa ale bol som nesmierne šťastný že mám svoj iPhone. Postupne som skúšal rôzne aplikácie a programý až som sa dozvedel o zázračnej "cydii" v ktorej sú témy a podobné vychytávky. Kamarǎt ktorý sa v týchto veciach vtedy vyznal viac ako ja (dnes už je to naopak), mi to ochotne nainštaloval a naučil ma rôzne vecia okolo jailbreaku. Takto to pokračovalo ešte rok, kým nebol predstavený nový revolúčný iPhone 4. Absolútne ma dosta, a myslel som naňho každý deň až do začiatku predaja. Predal som svoje 3G a celý vzrušený utekal do orange pre iPhone 4. Odvtedy som sa naučil všteko čo dnes o iOS a JB viem. V apríli minulého roku som na narodeniny zatúžil po iPade. Mal som možnosť mať aj 2. verziu ale nechcelo sa mi čakať až do mája a tak som si vystačil s prvou. iPad bol dovtedy premňa taktiež neprebádaná voda a mágia. V máji sa u náš začala predávať dvojka a ja som opäť pod nátlakom emócií a naďsenia podľahol a kúpil si ju. S iPadom žijem dodnes a som stále nadšený. Na jeseň som sa po dlhom čakaní konečne dočkal predstavenia nového iPhonu. Najskôr som bol sklamaný ale neskôr som si pozrel videá so siri a opäť podľahol nadšeniu. Po kúpe iPhonu 4S som si povedal, že ako obrovský fanúšik applu, nemôžem používať windows v svojom počítači. Počkal som do vianoc a oplatilo sa to, môj vysnívyný macbook air 13" sa stal skutočnosťou. Toto je moja apple história a dúfam že bude trvať ěste veľmi dlho.